óvatosan a karácsonyi díszítéssel!

2018.12.24. 07:00

Pillanatok alatt lángra lobbanhat a szoba, ha nem figyelünk

Pillanatok alatt lángra lobbanhat a szoba, ha nem figyelünk a karácsonyi gyertyákra égőkre, ezt láthatták az érdeklődők Balatonfüreden, a vásárcsarnoknál, a tűzoltók konténeres bemutatóján, a minap.

Kovács Erika

Azonnal meggyulladhat a szoba, illetve lángra kaphat a lakás akkor, ha például éghető anyag van az adventi koszorú körül, felügyelet nélkül hagyjuk a gyertyákat, égősorokat, az égő csillagszórókat, vagy véletlenül a működő tűzhelyen marad az étel, a forró olaj. A megelőzésről lehetett látni látványos bemutatót, amit egy erre a célra összeállított konténerben mutatott be Nádai Tamás őrnagy, parancsnok irányításával a Veszprémi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állománya, ezúttal Balatonfüreden. Az érdeklődők láthatták, hogy a tűz percek alatt kialakulhat, a figyelmetlenség akár lakástüzet is okozhat, amitől pillanatok alatt a lángok martalékává válhat az egész ház, illetve lakás, és az ünneplés helyett fedél nélkül is maradhat egy család. A bemutatón az emberek megnézhették az úgynevezett szerkocsit is, amivel hasonló eseteknél dolgoznak, és amivel a mostani tüzet is eloltották.

Hatalmas tűz keletkezett a szobában egy gyertyától, amit több tűzoltó oltott el a Balatonfüreden, a bemutatón
Fotó: Kovács Erika

 

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint naponta átlagosan tizenöt lakástűzhöz vonulnak a tűzoltóknak országszerte, és ez télen duplájára emelkedik. Ebben az időszakban naponta akár harminc lakásban is keletkezik tűz, mert ilyenkor az emberek többet tartózkodnak otthon, fűtenek egész nap, és az ünnepi dekoráció is hozzájárul ahhoz, hogy még több lakástűz történik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!