a rendőrség nyomoz

2021.01.14. 07:46

Százezreket kap, aki megtalálja az alsóörsi szobrokat

Ellopták Szűz Mária és a szerecsen király, Boldizsár szobrát az alsóörsi betlehemből, közölte Hebling Zsolt polgármester, aki magánszemélyként 50 ezer forintot ajánlott fel a megtalálónak, illetve a nyomravezetőnek.

Kovács Erika

Ellopták Szűz Mária és Boldizsár szobrát az alsóörsi betlehemből. Százezreket kap, aki megtalálja

Forrás: Alsóörs önkormányzata

Az összeg folyamatosan emelkedik magánszemélyek és vállalkozók jóvoltából, szerdán már 220 ezer forinton állt.

A polgármester elmondta, mindenki nagyon megdöbbent az eset miatt, nem értik, hogyan történhetett meg ez a békés és biztonságos településen, ahol még soha nem fordult elő ilyen.

Szűz Mária szobra 57 centiméter, Boldizsáré pedig 82 centiméter. A betlehem a község karácsonyi ékessége, amit a központban helyeznek el minden évben. A lakosság adakozásából, illetve segítségével állították össze még évekkel ezelőtt a jászolt, és vásárolták meg a műgyanta, kőpor keverékéből álló szobrokat, valamint az állatfigurákat.

Ellopták Szűz Mária és Boldizsár szobrát az alsóörsi betlehemből. Százezreket kap, aki megtalálja Fotó: Alsóörs önkormányzata

A történtek miatt megkerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát, ahol közölték, lopás vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!