Lapáttal ütlegelte szomszédasszonyát az idős balatonalmádi férfi

Egy idős férfi haragosát bántalmazta, amiért a bíróság jogerősen pénzbüntetésre ítélte.

Mátételki András

A Balatonalmádiban élő 81 éves vádlott régóta haragos viszonyban volt szomszédasszonyával. Tavalyelőtt szeptemberben a férfi a nő kocsijának visszapillantó tükrét behajlította. (Az nem bizonyosodott be, hogy a járműben kár keletkezett.) A közös udvarban kertészkedő sértett ezt észrevette, majd a kezében lévő lapáttal odament a férfihez s kérdőre vonta. A vádlottnak ugyan nem sikerült kicsavarnia a nő kezéből a kerti szerszámot, de így is meg tudta ütni vele.

Eközben a férfi durva szavakat használva szidalmazta az asszonyt. A dulakodás nyomán a sértett a földre esett, ahol az idős férfi tovább bántalmazta a lapáttal áldozatát, akinek az arcán, hátán, kezén zúzódások keletkeztek – sérülései nyolc napon belül gyógyultak. Csak akkor hagyta abba a feldühödött szomszéd az ütlegelést, amikor a nő lábon rúgta.

A nyugdíjast, akit korábban az ügyészség háromrendbeli zaklatás vétsége miatt megrovásban részesített, a bíróság 100 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta garázdaság és testi sértés miatt. A törvényszéken jogerős lett a döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!