Kilencen sérültek meg a kigyulladt kisbuszban – Felelősségre vonják a csabrendeki sofőrt

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak a közlekedési balesetnek a vizsgálatát, amelyben kilenc ember sérült meg egy kigyulladt járműben.

Forrás: rendőrség

Az eljárás adatai szerint egy 62 éves férfi kisbusszal közlekedett 2020. július 3-án délután a 7313-as számú úton, Köveskál irányából Gyulakeszi felé – írja a police.hu. A kilencszemélyes autóban a vezetőn kívül további nyolc személy is utazott.

A csabrendeki sofőr haladása során, egy jobbra ívelő útkanyarulat után, az egyenes szakaszon elvesztette uralmát a gépkocsi felett, balra letért az úttestről, majd a vízelvezető árkon áthaladva egy fának ütközött.

Fotó: rendőrség

A baleset következtében a jármű kigyulladt, a vezető és négy utasa súlyos, míg másik négy utasa könnyű sérüléseket szenvedtek.

A 62 éves férfit a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták, ellene közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

Fotó: rendőrség

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!