Csúnyán viselkedett

2021.12.20. 19:00

Káromkodott és a földre köpött: vádat emelt a Tapolcai Járási Ügyészség

Háromrendbeli, a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 24 éves Vas megyei férfival szemben, aki trágár módon szidalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket.

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint az elkövető 2021. július 10-én este ittasan kiabált, megbotránkoztatóan viselkedett a tapolcai vasútállomáson, ezért a vasútőr bejelentést tett a rendőrségre. A bejelentést követően a Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai érkeztek a helyszínre, akik között egy rendőrhallgató is szolgálatot teljesített. Miután a vádlott a rendőrök felszólítására nem állt meg és az igazoltatása során sem működött együtt, a rendőrök megbilincselték és a Tapolcai Rendőrkapitányságra előállították. A férfi a rendőrségen agresszívvé vált, a járőrpár tagjait és a rendőrhallgatót a munkakörük ellátásával kapcsolatban durva, trágár, a becsület csorbítására alkalmas szavakkal sértegette és a földre köpött.
Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!