Ügyészségi

2022.01.26. 13:00

Megöléssel fenyegette szomszédait a füredi nő - Letartóztatásba helyezték

Szomszédjait fenyegette megöléssel az a nő, akit az ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság egy hónapra letartóztatott.

Ügyészség

A megalapozott gyanú szerint a 34 éves balatonfüredi nő 2022. január 18-án éjszaka késsel ment a felső szomszédja lakásához és a bejárati ajtót rugdosva azt kiabálta,  hogy jöjjön ki a férfi, mert megszurkálja. Az ajtó a nő rúgásai következtében betört, aki  ekkor bement az üres lakásba, összetört egy tükröt, s miután nem talált otthon senkit,  ki is jött onnan.  

A zajongást észlelte egy másik lakó, aki az ajtón keresztül kiszólva haza akarta küldeni  a nőt. Erre az elkövető az ő ajtaját is rugdosni kezdte, mire a férfi kinyitotta az ajtót, és  édesanyjával együtt arra kérte a gyanúsítottat, hogy menjen haza. A nő durván  szidalmazni kezdte szomszédjait, és az ajtónak feszülve bejutott a lakásukba, ahol 

rúgta, ütötte őket, illetve a kést is elővette, melyet maga előtt tartott. Ezután a férfinek  sikerült kituszkolnia a gyanúsítottat a lakásból és hívta a rendőrséget. 

Az elkövető még akkor is kiabálva fenyegetőzött, amikor a rendőrök a szolgálati  járművükhöz kísérték. 

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették, majd zaklatás, magánlaksértés  és testi sértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt. 

A Veszprémi Járási Ügyészség a bizonyítás megnehezítésének, illetve a bűnismétlés  lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a gyanúsított  letartóztatását, melyet a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelt. A  végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, védője még nem nyilatkozott,  ezért az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!