Tizenhárom migráns a furgonban

2022.03.30. 10:00

Letartóztatták a Somlóvásárhely közelében elfogott román embercsempészt

Több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt tartóztatta le a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára azt a húszéves román állampolgárságú férfit, akit a rendőrök 2022. március 26-án Somlóvásárhely közelében fogtak el.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatal férfi 2022. március 25-én a szerb-magyar határ közelében tizenhárom, magát török-kurd nemzetiségűnek valló illegális határátlépőt vett fel a román rendszámú kisteherautójába, hogy az országon keresztül haladva, Ausztriába szállítsa őket - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

 

A rendőrök másnap éjjel három óra körül azonban a 8-as számú főúton igazoltatták a járművet, amelyben a migránsok között egy kiskorú gyermek is utazott.

 

A bíróság az ügyészi indítványban foglaltaknak helyt adva, a gyanúsított letartóztatását a szökés, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlésnek a veszélyére figyelemmel egy hónapra elrendelte. A bíróság a végzését a gyanúsított védőjével kézbesítés útján közli, ezért az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!