Ügyészség

2022.04.15. 14:00

Busznak ütközött a munkagép - Vádemelés az ügyben

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy útépítés művezetőjével szemben, az útfelújításon történt baleset miatt, ami Veszprémben a Pápai úton 2020. július 16-án történt, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

A kétsávos út egyik sávjában folyamatos volt a járműforgalom, a másik sávban munkagép dolgozott. A gép a munka közbeni forduláskor átnyúlt a forgalmat bonyolító sávba, ezért a biztonságos közlekedés miatt a 30 éves művezetőnek forgalomirányítót kellett volna alkalmazni, ami nem történt meg. Egy autóbusz haladt az építési terület melletti forgalmi sávban, amikor a gép felépítményével a járműnek ütközött, amitől betörtek a busz jobb oldali ablakai, egy utas könnyebben megsérült. Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!