Már a hajléktalan szállóról is kitiltották

2022.12.30. 11:35

Folyamatos bűnismétlés miatt indítványozták a férfi letartóztatását

Veszprém Megyei Főügyészség

Forrás: Pexels.com

Több rendbeli garázdasággal, súlyos testi sértéssel és rongálással gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványára.
A Veszprémi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint az 51 éves, hajléktalan férfi ellen már 2022. áprilisában megindult a büntetőeljárás, mivel a megalapozott gyanú szerint április 16-án a délutáni órákban különösebb indok nélkül az egyik veszprémi lakótelepen egy padon üldögélő férfit ököllel úgy megütött, hogy a férfi leesett a padról. Másnap az esti órákban a hajléktalan szálló előtt egy másik férfit szóváltást követően térddel fejberúgott, melynek következtében a sértettnek eltört az orra. A folyamatban lévő eljárás sem akadályozta meg a férfit abban, hogy ezt követően ugyanilyen jellegű cselekményeket kövessen el, augusztusban Veszprém belvárosában ütött meg ököllel egy férfit, novemberben a hajléktalan szálló előtt egy másikat fejberúgott. Legutóbb december 26-án egy veszprémi társasház liftjének ajtaját rongálta meg szándékosan, az okozott kár meghaladja az 500 000 forintot.
A férfit erőszakos viselkedése miatt már a hajléktalan szállóról is kitiltották.
Az ügyészség folyamatos bűnismétlés miatt, annak megakadályozása illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra elrendelt. A végzést a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így az végleges - tájékoztatott a Veszprém Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!