Vihar

2023.07.10. 21:22

Viharkárokat számolnak fel a tűzoltók

Leszakadt vezetékek és kidőlt fák miatt riasztják az egységeket.

katasztrófavédelem

Sokfelé okozott kárt a vihar

Fotó: Szijártó János/Napló

Zivatarok kialakulása miatt adott ki elsőfokú, citromsárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több pontjára hétfőn délután. A csapadékot kísérő nagy erejű szél elsősorban Veszprém és Fejér vármegyében ad számottevő munkát a tűzoltóknak. 

A Veszprém vármegyei Külsővat településen több fát is kicsavart a szél, itt az egységek folyamatosan számolják fel az útakadályokat. A Zrínyi utcában egy faág lehasadt, majd egy gépkocsira zuhant. A Béri Balogh Ádám utcában a villanyvezetékre dőlt egy fenyő. A helyi idősek otthonának tetejére rádőlt egy termetes nyírfa, amit a tűzoltók eltávolítottak. A Kossuth utcában elektromos vezetéket szakítottak le a vihar által megszaggatott fák. 

A 8413-as úton a vasúti átjáró előtt és után is villanyvezetékek lógnak. 

Veszprémben, a Csalogány utcában egy tizenöt méter magas fa foglalta el az úttestet, de a vasútállomásra is egy kidőlt fa miatt riasztották a tűzoltókat. 

A vármegye más települése is érintett, így például Borzavár, Somszőlős vagy Bakonyalmási, ahol ugyancsak fákat csavart ki az erős szél. 

A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!