Fogyatékkal élőknek adták ki magukat

2023.10.16. 13:00

Zsebre tették az adományt a román állampolgárok

Jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalással gyanúsított román állampolgárok letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára.

Veol.hu

Forrás: Illusztráció/Pixabay

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a három, 24 és 31 év közötti férfi 2023. október 9-én délután egy balatonalmádi szupermarketban hamis tartalmú, fogyatékkal élő személyek megsegítésére szolgáló adománygyűjtő ívvel, azt színlelve, hogy maguk is fogyatékkal élők, adománygyűjtés ürügyén akartak pénzhez jutni.

Az egyik vásárló, bízva benne, hogy ezzel rászorulókon segít, 2000 forintot szeretett volna adni, de csak 10 000 forintos címlete volt. Az egyik elkövető jelezte, hogy visszaad a pénzből, azonban miután elvette a bankjegyet, azt zsebre tette és elfutott a helyszínről. A boltban tartózkodó másik férfi követte a parkolóba, ahol a harmadik társuk várta őket és gépkocsijukkal elhajtottak.

A rendőrök röviddel ezután Balatonalmádiban észrevették az elkövetők járművét, igazoltatták a benne ülőket, majd előállították, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki őket csalás megalapozott gyanúja miatt.

A Veszprémi Járási Ügyészség a szökés veszélyének, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a három gyanúsított letartóztatását, amelyet a Veszprémi Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés egy gyanúsított esetében már végleges – tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!