Két irányból is mér

2024.03.23. 12:00

Új traffipax a gyorshajtók ellen Várpalotán

A box előnye, hogy 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre. A helyi rendőrökön múlik majd, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket.

Veol.hu

A készülék ünnepélyes átadóját március 22-én tartották

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A Várpalotai Önkormányzat már évek óta kiemelt hangsúlyt fektet a bűn- és baleset-megelőzésre. A sebességet helytelenül megválasztó járművezetők kiszűrése és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében új berendezést telepítettek a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével. A készülék pénteki, ünnepélyes átadóján Campanari-Talabér Márta polgármester, Suszter Tamás rendőr ezredes, bűnügyi-rendőrfőkapitány helyettes, valamint dr. Linczmayer László rendőr alezredes, várpalotai rendőrkapitány is jelen volt.

A box előnye, hogy egy mozdulattal 180 fokban elfordítható, így két irányból is alkalmas sebességmérésre, így a helyi rendőrökön múlik, hogy mikor, milyen irányból ellenőrzik a közlekedőket. Mindezt azért, hogy az inotai lakótelep felé, valamint afelől közlekedőknek biztonságosabb legyen a be-, illetve kihajtás, továbbá ezen útszakaszon is kiszűrhetők legyen a gyorshajtók - adta hírül a police.hu

traffipax sebesség gyorshajtás
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!