Ünnep

2017.09.25. 08:20

Szüreti mulatság a Csobánc lábánál

A városrész szüreti mulatságán zenészek, táncosok, bor-lovagok, kerékpározók színesítették a vidám menetet.

Tóth B. Zsuzsa

A szüreti menetben és az azt követő ünneplésben részt vevőket Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte. Mint elmondta, reményei szerint az idei nyár időjárását tükrözik majd a borok is a pincékben. A felvonulást a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar vezette indulóival, Samu Ferenc kisbíró pedig jó szokásához híven idén is tréfás hirdetményét dobolta ki minden megállónál. Arra biztatta a nézelődőket, hogy bátran csatlakozzanak a menethez, aztán vegyenek részt a folklórműsorban, és mulassanak csak egészen hajnalig. Továbbá sokat sejtetően felhívta a hall-gatóság figyelmét, hogy mindenki óvakodjon a lovaktól, és vigyázzon a hintón, nehogy úgy járjon, mint az egyszeri kisbíró, aki bizony lefordult arról. Ügyeljenek a férfiak asszonyaikra, a lányok pedig a becsületükre.

A menetben részt vettek a városvezetők, a Vinum Vulcanum Borlovagrend tagjai, a településrész lakói pedig nem voltak restek jelmezbe bújni. A Batsányi Táncegyüttes tagjai látványos koreográfiáikkal keltették fel mindenki figyelmét, míg a diszeli Rozsdamarók Veterán Gépjármű Egyesület tagjai matuzsálemeikkel vonzották az érdeklődők tekintetét. Nem hiányozhatott a Monostorapáti Vegyeskar, amint a Csobánc Népdalkör lelkes tagjai sem. A mobilitási hét rendezvényei keretében a bevállalós kerékpárosok idén is jelmezben és feldíszített drótszamarakkal színesítették a szüreti menetet.

A helyiek pedig lépten-nyomon finom falatokkal kínáltak mindenkit, de természetesen nem volt hiány borból sem. A diszeli utcákon felvonuló csoportok aztán, ahogy az lenni szokott, a kultúrháznál mutatkoztak be színes műsorukkal a vidám esti mulatság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában