Összefogás

2017.11.30. 14:00

Hazatérhet a beteg devecseri kislány

Az ötgyermekes Orsós család összefogással jut lakáshoz, hogy hazajöhessen a kórházból ötéves, rákbeteg kislányuk.

Tóth B. Zsuzsa

ss

Amint arról lapunkban korábban írtunk, a Kolontár határában, minden komfortot nélkülöző házban élő család legnagyobb tragédiája az, hogy kislányuk gyógyulása után sem térhet haza a kórházból, mivel a házban nincs fürdőszoba, vécé. A súlyos műtéten átesett gyermek édesanyjával van a szombathelyi kórházban, míg négy testvérére az édesapa vigyáz, akinek emiatt ott kellett hagynia munkahelyét is.

Készül Orsósék lakása. Kurdi Róbert tanyagondnok feleségével és Budai Benjáminnal parkettázik Fotó: Kurdi Alexandra

A kislány meggyógyult, hazajöhetne, de eddig nem volt hova. A kórház nem engedte ki, amíg nincsnek megfelelő körülmények számára. A családtagok, ismerősök és ismeretlenek azonban összefogtak, Devecserben és környékén, sőt, még Lesenceistvándon is gyűjtöttek azért, hogy a család újra együtt lehessen. Mint azt Ferenczi Gábortól, Devecser polgármesterétől megtudtuk, mostanra szinte teljes mértékben elkészült az otthonuk.

– Egy devecseri albérletbe költözhetnek, a két és fél szobás lakást most újítjuk fel, összefogással. A család így egy olyan esélyhez jut, amelyre talán soha nem lett volna lehetőségük különben. A felújítás közben bútorokat is gyűjtünk, illetve a pénzadományokból vásárolunk Orsóséknak.

Az összegből néhány havi bérleti díjat ki tudunk fizetni előre, és a kaucióra is jut. Segít a védőnői szolgálat, a tanyagondnok, nagyon sokan a jó ügy mellé álltak. Karácsonyra beköltözhet a család – mondta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában