mozdulj a sínekért!

2018.02.26. 12:00

A Cuha-völgyi vasút fennmaradásáért túráztak

Már évek óta visszatérő hagyomány, hogy február utolsó hetében megmozdulnak a természetjárók a Cuha-völgyi vasút megmentéséért, fennmaradásáért.

Jákói Bernadett

családok, baráti közösségek vágtak neki a hófödte Bakonyi terepnek és mozdultak meg a sínek megóvásáért! (Fotó: VMTSZ)

A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség és a győri természetjárók Schofhaueser Antal és Kiss Róbert irányításával ismét nagy tömeget mozdítottak az idén különösen csodálatos téli varázsába öltözött kirándulóhelyre, a vasútvonal mentén haladó turistaútvonalakra.

Családok, baráti közösségek vágtak neki a hófödte bakonyi terepnek és mozdultak meg a sínek megóvásáért Fotó: VMTSZ

A 15 km-es távon 135 fő, 25 km-es távon  102 fő  regisztrált. Az érintési pontokon édességet és kupont  kaptak, amit forró italra válthattak be az útvonalat érintett települések presszójában. Ezen a napon több mint 200 db jegyet vettek a szervezők a 11-es vonalra, amivel a vasútvonal utaslétszámát gyarapították. A MÁV az eplényi és a zirci vasútállomás várótermét biztosította a résztvevőknek, valamint megerősített szerelvények jártak Veszprém és Győr között. A résztvevők Győrből, Veszprémből, Zircről, Ajkáról, Székesfehérvárról és más településről érkeztek.

A túra az Észak-Dunántúli Kupa része volt, amely egy egész éves túraprogramot biztosít az érdeklődők számára. Téli napsütésben és vidám hangulatban érkeztek a célba a túrázók. Kitűzővel és névre szóló emléklappal gazdagodhattak a sínek további fennmaradásáért aggódó bakancsosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában