Lehet akár száz év egészségesen

2018.02.01. 08:00

Telt házas előadást tartott Csopakon Eőry Ajándok, a kínai gyógyítás professzora

Egy tűt sem lehetett leejteni a kultúrházban, olyan sokan voltak kíváncsiak Eőry Ajándok családorvos, a hagyományos kínai gyógyítás professzorának, Csopak díszpolgárának az előadására.

Szendi Péter

Meridiántorna Csopakon

A rendezvényt a Nők a Balatonért Egyesület csopaki csoportja szervezte. Tarnai Dezsőné vezetőt is meglepte a hatalmas érdeklődés.

A rendezvény mottója: hogyan éljünk 100 évig egész-ségesen? A professzor sze-rint bennünk van az energia, amely képessé tesz akár 100 évig is élni. A hangsúly –Eőry Ajándok szerint – azon van, mindenki magának tartozik annyival, hogy egészsé-gesen éljen. Ha adunk arra, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, azzal másokért is élünk. A célunk az, mindenkinek a maga kis életében, hogy betöltse a küldetését ebben a világban. Hogy kinek mi a szerepe, azt mindenki tudja.

Meridiántorna Csopakon

Régen Kínában addig fizették az orvost, amíg a hozzátartozói egészségesek voltak – tudtuk meg Eőry Ajándoktól, aki a hagyományos kínai orvoslás meghonosítója Magyarországon. A szakember az az orvos, aki még az általa nyújtott kezelésekről is lebeszéli a betegeit, ugyanis szeretné őket rávenni, hogy inkább tegyenek saját magukért. Véleménye szerint a 3-1-2 meridiántorna segítségével könnyebben megőrizhetjük egészségünket.

A nyugati orvoslás meg-elégszik egy távolról felvett diagnózissal, az orvosoknak nincs kontaktusuk a beteggel. Nem beszélgetnek a kliensekkel, nem segítenek nekik abban, hogy megnyíljanak a szakember előtt. – A magyar–kínai közeledés feltartóztathatatlan, és ez jó nekünk – véli Eőry Ajándok. – Olyan nagy közünk van hozzá, hogy azt nem is lehet elmondani. Például a szélütést a magyar és a kínai nyelv is így nevezi. Semelyik másik nyelvben nem használják ezt a kifejezést, mindegyik stroke-nak hívja, vagyis agyi katasztrófának. Pedig ez nem teljesen igaz, hiszen ez egy belső szél, amelyet a máj vértolulása idéz elő. Számos hasonlóság található a két kultúra között. A magyar népgyógyászatban a köpölyözést pohárvetésnek hívják, és ugyanoda teszik, ahova a kínai orvosok.

A csopaki előadás során megtudhattuk, hogy a kínaiak úgy hívnak minket, hogy a hunok szerencsés leszármazottai. Egyszer egy kínai orvos azt mondta a magyar betegének, hogy „milyen szerencsések maguk, magyarok, mert mi is a maguk őseitől, a hunoktól vettük át az orvoslást”. Fel kell térképezni a magyar népgyógyászati hagyományokat, mert a 24. órában vagyunk – hangsúlyozta Eőry Ajándok.

Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a tizenkét fő és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában a meridiánban elakad az energiaáramlás. Ahhoz, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen, megfelelő gyakorlással, úgynevezett 3-1-2 meridián-gyakorlatok végzésével kell napi 20-30 percet szánni a saját meridiánjaink szabad energiaáramlásának a bizto-sítására.

Mindezt az előadás végén Hajdú-Fehér Zsuzsanna vezetésével többen is megtet- ték a csopaki hallgatóságból. Örültek annak a kezdeményezésnek is, hogy február 1-jén 16 órától a civilházban ismét lesz meridiántorna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában