veszprém

2018.05.24. 07:00

Belga orvos vendégeket fogadtak a városházán

A megyeszékhely belgiumi testvérvárosából érkezett orvoscsoportot köszöntött Porga Gyula polgármester a városházán a napokban.

Marton Attila

Az orvosok és asszisztensek kétévente szerveznek közös találkozókat, hol Veszprémben, hol a belga városban Fotó: Penovác Károly

A belgiumi Ottignies-Louvain-la-Neuve és Veszprém háziorvosai közötti együttműködés immár közel három évtizedre tekint vissza: 1990-ben Patrick Piret Gerard kezdeményezésére indult a szakmai cserekapcsolat, amelyben kezdetben háziorvosok, később kórházi orvosok is részt vettek, idézte fel Tóth Imre veszprémi háziorvos. Hozzátette, az évek során a szakmai együttműködés mellett emberi kapcsolatok is létrejöttek, az orvosok és asszisztensek kétévente szerveznek közös találkozókat, hol Veszprémben, hol a belga városban.

Az orvosok és asszisztensek kétévente szerveznek közös találkozókat, hol Veszprémben, hol a belga városban Fotó: Penovác Károly

Porga Gyula polgármester köszöntőjében arról beszélt, az önkormányzatok közötti hivatalos kapcsolatokat a civilek közötti személyes kötelékek teszik igazán erőssé.

A belga városból tizennégyen érkeztek Veszprémbe, a csoport négy napot töltött Magyarországon. A városházi látogatás után a pápai Kékfestő Múzeumba látogattak a csoport tagjai és vendéglátóik. Szombaton egész napos budapesti kirándulás szerepelt a programban, vasárnap felkeresték a káptalantóti piacot, hétfőn Székesfehérvárra kirándultak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában