Az álmok valóra váltak

2018.05.06. 12:12

Fejlődési zavarral küzdő gyermekeknek rendeztek katonás napot Várpalotán

Katonás gyerek- és családi napon vettek részt a Búzavirág Gyermekekért Egyesület tagjai az MH Bakony Harckiképző Központ jóvoltából.

Balogh Ákos

A nemrég alakult egyesület olyan családokat ölel fel, ahol a szülők autista és fejlődési zavarral küzdő gyermekeket nevelnek, céljuk többek között, hogy a várpalotai és környékbeli családokat olyan terápiákkal és fejlesztésekkel segítsék, ezeket Várpalotára hozzák, amik egyébként a településen nem érhetőek el. – Szeretnénk összefogni a szülőket is, akik úgymond háttérbe vannak szorulva, hiszen egy olyan szülői pálya, ahol fejlődési zavaros gyereket kell nevelni, sokszorosan megterhelő – mondta el érdeklődésünkre az egyesület elnökhelyettese, a nap ötletgazdája, Majoros Zsuzsanna tizedes, aki egyébként a várpalotai katonai alakulat kötelékében szolgál.

A mostani esemény apropóját az adta, hogy az egyesület útjára indította „Az álmok valóra válnak” elnevezésű projektjét, melynek keretében olyan eseményeket próbálnak szervezni, ahol egy-egy gyermek vagy családok vágyait-álmait teljesítik. Ebben találtak partnerre az MH Bakony Harckiképző Központnál, ahol Vokla János ezredes, az alakulat parancsnoka támogatta egy katonás gyerek- és családi nap megszervezését, ahol a lőtéren megismerkedhettek és kipróbálhatták az érdeklődő családok a különböző katonai járműveket, felszereléseket.

A nap során rengeteg visszajelzés érkezett a szervezőkhöz, minden család nagyon jól érezte magát, számos olyan élményben részesültek, amire egyébként nincs lehetőségük a mindennapi életben. Ezt a gyerekek kis ajándékkal köszönték meg a segítő katonáknak.

Vokla János ezredes hozzátette: – A nap egyértelműen bizonyította, hogy a gyermekek nagyon jól érezték magukat, a bemutatott eszközök nagyon tetszettek nekik, nekünk pedig ez volt a célunk, hogy egy felejthetetlen programot állítsunk össze számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában