Máltai Szeretetszolgálat

2018.05.05. 17:03

Kézműves ajándékot készíthettek az édesanyáknak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportja által biztosított ingyenes programon gyerekek és szüleik az együtt alkotás folyamatát élhették át.

Laskovics Márió

Gyerekek és szüleik az együtt alkotás folyamatát élhették át (Fotós: Nagy Judit)

Anyák napi kézműves délutánt tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja péntek délután az Eötvös utcai Kultúr-Kuckóban, melyen az érdeklődők egyedi ajándékot készíthettek édesanyjuknak.

Pintér Máté és Keve mécsestartót alkot az önkéntesek segítségével

Pintér-Papp Eszter csoportvezető felelevenítette, hogy a májusban kétéves Kultúr-Kuckó megnyitásakor a könyvcsere mellett az volt a legfontosabb cél, hogy olyan ingyenes programokat biztosítsanak, amelyeken együtt lehetnek a családok. Az ingyenesség azt jelenti, hogy olyan családok is el tudnak jönni, akik a fizetős programokat nem engedhetik meg maguknak, viszont fontos a szülők számára, hogy értékesen töltsék együtt szabadidejüket gyermekeikkel.

Az alkalmon négyféle anyák napi ajándékot készíthettek az érdeklődők

– Sokféle programunk volt már: irodalmi pályázat, rajzpályázat, népdaléneklési verseny, farsang és nagyon sok kézműves foglalkozás. Általában havonta tartunk legalább egy programot, kivéve a nagyböjti időt, mert olyankor nem szervezünk szórakoztató rendezvényt. Most szerettünk volna lehetőséget adni arra, hogy a gyerekek anyák napi ajándékokat készítsenek, illetve annak is örülünk, hogy a legtöbben anyukával jöttek, így az igazi ajándék a közös tevékenység volt – fűzte hozzá.

Gyerekek és szüleik az együtt alkotás folyamatát élhették át Fotós: Nagy Judit

Az alkalmon négyféle ajándékot készíthettek a lurkók: szívet papírfonással, mécsestartót szív alakú kivágással, valamint színes papírvirágokat, kálacsokrokat vattakorongból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában