Országos Tűzmegelőzési Bizottság

2018.05.16. 18:44

Pápai sikerek az alkotói pályázaton

Felmenő rendszerű, kétfordulós alkotói pályázatot írt ki az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Az első fordulóban szép sikereket értek el a helyi fiatalok – tudtuk meg Rendesné Sebő Gabriella tűzoltó alezredestől.

Polgár Bettina

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatának első fordulójában szép sikereket értek el a helyi fiatalok Fotó: Polgár Bettina

Rendesné Sebő Gabriella elmondta, az első fordulóban a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság fogadta a pályázatokat, az ottani bizottság bírálta el a munkákat. – Négy korcsoportban lehetett indulni: óvoda, általános iskola alsó és felső tagozata, valamint középiskola. A fő témát természetesen a tűzmegelőzés, a tűzvédelem, a tűzoltói hivatás és beavatkozások bemutatása adta – magyarázta.

Mint mondta, az óvodás korcsoporttól rajzokat vártak, a többi korosztály esetében pedig plakáttal, kézműves alkotással, verssel, mesével, illetve számítógépes pályamunkával készülhettek a fiatalok. A gyermekek összesen több mint négyszáz pályaművel neveztek a megmérettetésre.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatának első fordulójában szép sikereket értek el a helyi fiatalok Fotó: Polgár Bettina

Rendesné Sebő Gabriella kiemelte, óvodás korcsoportban Fodor Csongor, a pápai Nátuskerti Óvoda kisgyermeke különdíjat szerzett. Rajz kategóriában felső tagozatos korcsoportban Piriti Rebeka, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákja lett az első, a szintén munkácsys Dan Bettina Kata pedig harmadik helyezést ért el. A Művészetek Házának különdíját ugyancsak a Munkácsy iskola tanulója, Bíró Panna hozta el. Vers kategóriában a Tarczy Lajos Általános Iskola fiataljai diadalmaskodtak: Szabó Jázmin első, Szalai Fanni második, Mocskonyi Réka pedig harmadik lett, emellett Szabó Jázmin a mese kategóriában is nyert.

A tűzoltó alezredes kifejtette, minden korcsoportból, illetve alkotói kategóriából az első helyezettek jutnak tovább az országos bírálóbizottsághoz. A második forduló eredményhirdetését május 25-én egy ünnepélyes gála keretében a Fővárosi Nagycirkuszban tartják majd az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában