Helyi közélet

2018.07.03. 14:00

Korszerűsítették a nagyacsádi óvoda épületét

Az önkormányzat több mint 31,6 millió forintot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi Nagyacsádi Tagóvodájának korszerűsítésére.

Napló

A záróünnepségen az óvodások adtak műsort Fotó: önkormányzat

A támogatásból a település óvodájának épületét újították fel, játszótéri eszközöket és műszaki cikkeket vásároltak. Az épület falait hőszigetelő réteggel vonták be, a fűtést és a melegvíz-ellátást kondenzációs gázkazán biztosítja. A gyermekmosdót teljesen felújították a kor igényeinek megfelelően. Az akadálymentesítés során mozgáskorlátozott rámpát, parkolót és WC-t építettek, információs táblákat helyeztek el.

A záróünnepségen az óvodások adtak műsort Fotó: önkormányzat

A beltéri játékokat a gyerekek karácsonykor átvehették, a kültéri játékokat nemrég telepítették és vették használatba az óvodások. Korszerűsítették a konyhát, mosogatógépet, páraelszívó berendezést és egy új gáztűzhelyt építettek be.

A felújítás során barátságosabbá tették az udvart: új kerítést, kaput állítottak, a kopott, töredezett járda helyére térkőből új járdát és utat építettek. Az óvónők, a gyerekek és a szülők is segítettek az óvoda épületének és környezetének csinosításában, komfortosabbá tételében.

A beruházás befejezésének alkalmából záróünnepséget tartottak, ahol Szalóky Nándor polgármester mondott köszöntőt, majd az óvodások adtak műsort.

– Az óvoda fontos alapellátást biztosító intézmény a kisgyermekes családok számára. Bízunk benne, hogy a korszerűsítést követően még vonzóbbá tudjuk tenni az intézményt, és növelhetjük a csoportlétszámot – mondta Szalóky Nándor polgármester. NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában