Gáborecz István láncfűrészes szobrász munkája

2018.08.07. 17:49

Életnagyságú tölgyfa-motoros pattant a nyeregbe Alsóörsön

Életnagyságú, tölgyfából készült szobrot ültetett Gáborecz István láncfűrészes szobrász augusztus 7-én, kedden a motor nyergébe, a Fat Boyt még tavaly faragta ki.

Kovács Erika

Az életnagyságú motoros szobrát viszont már az idei Harley-Davidson Open Road Festen készítette el a művész, amit Dobai Attila fesztiváligazgatóról mintázott. Azt mondta, azért választotta őt, mert 19 évvel ezelőtt Dobai hozta Alsóörsre az amerikai legenda köré szervezett, immár nemzetközi motoros találkozót, ami a település egyik jelképe lett, illetve minden évben ezzel a fesztivállal nyitják meg a nyarat a Balaton északi partján. Másrészt Dobai jelképezi Magyarországon a Harley-Davidsont.

Gáborecz István az idei alsóörsi fesztiválon kisebb-nagyobb megszakításokkal két napon át faragta ki láncfűrésszel a motorost, amit közben minden érdeklődő megtekinthetett

Fotó: Kovács Erika

 

Gáborecz István kisebb-nagyobb megszakításokkal két napon át faragta ki láncfűrésszel a motorost, amit közben minden érdeklődő megtekinthetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában