hamarosan nyugdíjba vonul

2018.08.15. 07:00

Elköszönt a pápai főjegyző

pápA A képviselő-testület legutóbbi ülésén elköszönt az önkormányzati képviselőktől és a pápaiaktól Kanozsainé Pék Mária címzetes főjegyző, aki a közeljövőben nyugállományba vonul.

Polgár Tibor

Kanozsainé Pék Máriának a közeljövőben véget ér a több évtizedes közigazgatási pályafutása Fotó: Polgár Tibor

Kanozsainé Pék Mária meghatottan jelentette be, hogy a két év kivételével Pápához kötődő, több évtizedes közigazgatási pályafutása hamarosan véget ér – írja a papa-ma.hu. A címzetes főjegyző köszönetet mondott az önkormányzati képviselőknek a közös munkáért, az ahhoz nyújtott támogatásért.

Kanozsainé Pék Máriának a közeljövőben véget ér a több évtizedes közigazgatási pályafutása Fotó: Polgár Tibor

– Örülök, hogy részese lehettem a város fejlődésének, épülésének, szépülésének. A jövőre nézve is azt kívánom, hogy az elképzelések, a tervek váljanak valóra, szeretett szülővárosom tovább gyarapodjon – fogalmazott Kanozsainé Pék Mária. Áldozó Tamás polgármester kiemelte, Pápán közigazgatási vezető még sosem köszönt el nyilvánosan a testületben dolgozó munkatársaktól. A városvezető megemlítette, 20 évet dolgoztak együtt eredményesen a főjegyző asszonnyal, a közös munkát pedig a bizalom határozta meg. Áldozó Tamás azzal a kéréssel fordult Kanozsainé Pék Máriához, hogy rendkívüli szakmai tapasztalatával, tudásával továbbra is segítse a várost.

Az ülésen többek között arról döntöttek, hogy a város pályázatot nyújt be rendkívüli önkormányzati támogatásra, a belügyminiszter és a pénzügyminiszter által kiírt pályázati konstrukcióban. Áldozó Tamás megjegyezte, hogy a pápai önkormányzat már a korábbi években is adott be pályázatot ilyen támogatásra, ezek jellemzően pozitív elbírálásban részesültek és most is erre számítanak.

Sürgősségi indítványként tárgyalta a testület a Weöres iskolában zajló korszerűsítési munkálatokhoz való hozzájárulásról szóló napirendet. Az önkormányzatot a Pápai Tankerületi Központ kereste meg azzal a kéréssel, hogy az egyik pályázatuk keretében megvalósuló iskolafelújítási munkákhoz járuljon hozzá a város 4 millió forinttal. A kért támogatás biztosítja, hogy a tervezett fejlesztés teljességében megvalósulhasson. A képviselő-testület egyhangú igennel szavazott a támogatásról.

A tanácskozáson Varga András, a Pápa Városi Televízió intézményvezetője tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a pályázati forrás és a város segítségével készített Téli virágzás című filmjüket műsorára tűzte az M5 televíziós csatorna. Augusztus 20-án, hétfőn 19.35-től lesz a film premierje, amit később a városi tévében is bemutatnak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában