az idei falunapon adták át

2018.08.29. 07:00

Új közösségi házzal gazdagodott Pápakovácsi

Új közösségi házzal gazdagodott Pápa­kovácsi. A nemrég felújított és átalakított épületet az idei falunapon adták át a lakosságnak.

Polgár Tibor

A falu új közösségi házát Burghardt Ferenc és Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője adta át Fotó: Polgár Tibor

Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere elmondta, a helyiek részéről nagy igény mutatkozott egy olyan közösségi térre, amely otthont adhat kisebb rendezvényeknek, önkormányzati és civil, családi programoknak. A korábban orvosi és körzeti megbízotti lakásként használt épület egy kis átalakítással megfelelt volna ennek a célnak, ennek nyomán láttak hozzá az említett ingatlan rekonstrukciójához. A munkálatok mintegy 2,5 millió forintba kerültek, továbbá a helyi önkormányzat dolgozói saját munkájukkal is segítették a beruházás megvalósítását. A felújítás költségeit fele-fele arányban pályázati forrásból, illetve önerőből fedezte a falu. A fejlesztés többek között érintette az épület használhatatlanná vált fűtési rendszerét, emellett új vizes­blokkot, konyhát és vendégszobát alakítottak ki, létrejött egy tágas tanácsterem, illetve egy új szoba, amely akár klubfoglalkozások helyszíne is lehet.

A falu új közösségi házát Burghardt Ferenc és Feketéné Földi Judit, a Pápai Járási Hivatal vezetője adta át Fotó: Polgár Tibor

– Az épület külsejének megszépítését ősszel tervezzük. Nemrég elkészült településünk ravatalozójának felújítása, szeptemberben pedig megkezdődik a polgármesteri hivatal épületének rekonstrukciója. Utóbbi kívül-belül megújul majd, a Belügyminisztérium vonatkozó pályázatán 28,5 millió forintot nyertünk el a munkálatokra, amihez 1,5 millió forint önrészt teszünk hozzá – közölte a Naplóval Burghardt Ferenc.

A polgármester úgy fogalmazott, az idei falunapjuk különösen jól sikerült, nagyon sokan vettek részt a több helyszínen zajló programokon. Többek között volt fotópályázat, helyi termékek bemutatója, traktoros és motoros felvonulás, hagyomány­őrző bajvívás, közös vacsora, valamint többféle énekes-zenés-táncos produkció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában