negyed százada élő kapcsolat

2018.09.11. 10:00

Együtt ünnepel Kovászna és Veszprém megye

Szeptember 15-én Veszprémben ünnepélyes keretek között szeretnénk megerősíteni azt a kapcsolatot, amit Kovászna megye tanácsa és a Veszprém Megyei Önkormányzat 1993-ban Sepsiszentgyörgyön kötött – tudtuk meg Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökének hétfői sajtótájékoztatóján.

Juhász-Léhi István

Polgárdy Imre ismertette a jövő szombati programot

Fotó: Juhász-Léhi István

Polgárdy Imre elmondta, hogy ez egy átfogó kulturális és gazdasági megállapodás volt, amelyet a húszéves évfordulón Magyarpolányban megerősített a két megye vezetősége, és most úgy határoztak, hogy megpróbálnak méltó módon megemlékezni az évforduló(k)ról a két megye kulturális értékeinek bemutatásával is.

Polgárdy Imre ismertette a jövő szombati programot Fotó: Juhász-Léhi István

Az események szombaton 10 órakor kezdődnek, amikor is az együttműködés ünnepélyes megerősítésére kerül sor a megyeháza Szent István-termében. Köszöntőt mond majd Szotyori Angéla, Málnás, illetve Hebling Zsolt, Alsóörs község polgármestere. Fél 11-kor szoboravatásra kerül sor a Megyeház téren, köszöntőt Éltes Barna szobrászművész mond saját alkotása előtt.

Eközben – egészen délután 5 óráig – az Óváros téren már kulturális és szórakoztató programok és gyerekeknek szóló műsorok csakúgy lesznek, mint kirakodóvásár.

Ünnepi gálaest színhelye lesz délután a Szent István-terem, ahol a tervek szerint a házigazda Polgárdy Imre és Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke is beszédet mond, majd a gálaműsort állófogadás is követi.

Az eseményeken nem csak a két megye vezetése vesz részt, hiszen a helyi önkormányzatok is kötöttek egymással megállapodásokat, akik között testvértelepülési egyezmények vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában