Legyen élmény a tanulás

2018.10.25. 11:00

Pályázati támogatással szépül meg az iskola és az óvoda Öskün

Nyertes ösküi – vagy ott megvalósult – pályázatokról tartottak szerda délután sajtótájékoztatót a helyi iskolában. A projektek több mint 200 millió forintos beruházást jelentenek a településnek.

Juhász-Léhi István

Az iskola sószobáját is megmutatta Bódayné Koronczai Judit, a Tasner Antal Általános Iskola igazgatója Ovádi Péternek és Ángyán Tamásnak

Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nagyon jó pályázatokat ír Öskü, amelyek többnyire sikeresek. Kiemelte: nyolc éve, a kormányváltáskor az is cél volt, hogy ugyanolyan feltételek legyenek mindenütt vidéken, mint egy nagyvárosban. „Öskün immár van bölcsőde, óvoda és iskola is, amely most megszépült” – fogalmazott.

Az iskola sószobáját is megmutatta Bódayné Koronczai Judit, a Tasner Antal Általános Iskola igazgatója Ovádi Péternek és Ángyán Tamásnak Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója a tankerületi projektről elmondta, hogy ez egy kisebb volumenű beruházás volt közel 22 millió forint értékben, amelynek legjelentősebb része a tornatermi öltözők és mosdók felújítását tette ki. Ezenkívül két szaktanterem újult meg és került bebútorozásra – mondta Szauer István. Ugyanakkor saját pályázati forrás bevonásával megszüntették az intézmény aulájában a beázást, amely időről sok bosszúságot okozott a közösségnek.

Ángyán Tamás, Öskü polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a pályázatok nem elszigetelt projektek, hanem egymást nagyon jól kiegészítő beruházások, melyek azt a közös célt szolgálják, hogy mind a település, mind az iskolában dolgozók számára fejlődés, előrelépés legyen.

– Az energetikai pályázat – amely két helyszínen, a helyi iskolában és a önkormányzatnál valósult meg – 166 millió forintba került – tudatta a településvezető.

A legyen élmény a tanulás a Tasner Antal Általános Iskola elnevezésű pályázatról Szauer István megemlítette: a projekt még nem zárult le, és több mint 65 millió forintot jelent a társintézmények (a Tasner mellett a berhidai iskola) számára, fele-fele arányban. Kiderült, hogy fedett kerékpártároló csakúgy épült, mint egy játszótér és egy úgynevezett kerti magas ágyás is. Az igazi kuriózum talán az iskolai sószoba, amely egyedülálló a tankerületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában