sportolási lehetőség

2018.10.04. 14:00

Tizenhatodszor szervezték meg a Deák-futást

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tizenhatodik alkalommal szervezte meg a Deák-futást.

Balla Emőke

Az idei Deák-futáson több mint hétszázan álltak rajthoz

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A verseny célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson az iskolák tanulóinak, valamint Veszprém város lakosságának. A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola nevelőtestülete, szülői munkaközössége idén is meghirdette az iskolák közötti eredményességi versenyt.(Korosztályonként az első húsz helyezett pontokat kap, iskolánként a három legjobb helyezést elért tanulót értékelték). A legtöbb pontot szerzett iskola egy évre elnyeri a Deák-futás vándorserlegét. Kategóriánként és nemenként az első három helyezettet jutalmazták éremmel és oklevéllel.

Az idei Deák-futáson több mint hétszázan álltak rajthoz Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az idei Deák-futáson több mint 700-an álltak rajthoz. A város iskoláiból érkező diákok nyolc kategóriában mérték össze tudásukat.

Az első évfolyamon első helyezett lett Fehér Benedek (Simonyi iskola) és Beck Helka (Deák iskola). A második osztályosok között Esső Ádám (Báthory iskola) és Ilowski Zolna (Báthory iskola) lett az első, a harmadik osztályosok között Varga Áron (Gyulaffy iskola) és Pálfy Patrícia (Deák), a negyedikesek között Szigetfy Dominik (Báthory iskola) és Nagy Zsófia (Báthory iskola). Az ötödik évfolyamos tanulók között Vér Dávid (Deák iskola) és Esső Dóra (Báthory iskola), a hatodik osztályosok között Bálint Gergő (Báthory iskola) és Szemán Kata (Báthory iskola), a hetedikesek között Szelényi Marcell (Deák iskola) és Veisz Dóra (Deák iskola), a nyolcadikosok között Kubasi János (Báthory) és Szemán Kitti (Simonyi iskola) végzett az élen.

A csapatversenyt a Deák Ferenc Általános Iskola nyerte meg, második a Báthory István Általános Iskola, a harmadik a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola lett, tájékoztatott Horváth Szilárd, a Deák iskola igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában