átadás

2018.11.14. 16:05

Környezetbe illő megújulás Szentantalfán

Több, mint 29 millió forint uniós forrásból, és tíz millió forint helyi önerőből teljesen megújították, korszerűsítették Szentantalfán az önkormányzat épületét. Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadáson üdvözölte, hogy a település folyamatosan gyarapodik.

Kovács Erika

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Kiss Csaba polgármester a megújult önkormányzati épület előtt, Szentantalfán

Fotó: Pesthy Márton/Napló

-Amikor megkerestek a támogatás miatt, magam is fontosnak tartottam a hivatal külső és belső felújítását, hangsúlyozta Kontrát Károly. A képviselő hozzátette, Szentantalfa folyamatosan fejlődő, gyarapodó település, mindehhez rendelkezésre állnak a feltételek. A megújult, európai színvonalú épület a településen élőket szolgálja, akik nagyon szép körülmények között dolgozhatnak, illetve intézhetik ügyeiket ezen a gyönyörű településen, ahol békesség is van. -Magyarország erős, büszke, európai ország, megengedheti magának, hogy minden településre figyelmet fordít, fogalmazott Kontrát Károly.

Kontrát Károly államtitkár, országgyűlési képviselő és Kiss Csaba polgármester a megújult önkormányzati épület előtt, Szentantalfán

Kiss Csaba, az ötszáz lakosú Szentantalfa polgármestere a munkálatoknál az összefogásra helyezte a hangsúlyt, majd azt mondta, a minden igényt kielégítő épület megjelenésében, építészetében falusi jellegű hivatal maradt, így tökéletesen illeszkedik a Nivegy-völgyi természeti környezethez. A köszönők után a szónokok szalagátvágással adták át az épületet, amelyben heten dolgoznak.

A munkálatokról Németh Balázs műszaki ellenőr és Ferenczy Gábor Zoltán projektvezető az energetikai korszerűsítés kapcsán kiemelte, kicserélték a nyílászárókat, szigetelték az épületet, az elektromos fali fűtőpanelek energiaigényét megújuló forrásból biztosítják a tetőn levő napelemekkel, ezzel 90 százalékos költségmegtakarítást érnek el. LED lámpákat helyeztek el, kicserélték a burkolatot, a berendezést, a tetőt, utóbbi 10 millió forintba került, amit az önkormányzat önerőből biztosított. Az átadáson Schumacher József, a szomszédos Balatoncsicsó polgármestere köszönő oklevelet adott át a megújult épületért Kiss Csaba polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában