iskola

2018.11.22. 07:00

Mézes reggelivel indították a napot a pápai diákok

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola idén is csatlakozott az Európai mézes reggeli elnevezésű programhoz.

Polgár Bettina

Minden diák kapott mézes-vajas kenyeret, amit jóízűen elfogyasz- tottak Fotó: iskola

November 16-án, pénteken az oktatási intézmény valamennyi alsós és felsős tanulója részese volt az eseménynek – tudtuk meg Gombásiné Takács Gyöngyitől, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola igazgatójától

Minden diák kapott mézes-vajas kenyeret, amit jóízűen elfogyasztottak Fotó: iskola

A rendezvény napján nyolc és kilenc óra között a Fő téri, utána pedig a Török Bálint utcai iskolaépületben Banai Ferenc és felesége a méhészek munkájáról meséltek a diákoknak, valamint bemutatták a méhészeti tevékenység során használatos eszközöket. Az alkalmon a méhészek felhívták a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára, hiszen a méz az egészséges táplálkozásban is fontos szerepet játszik.

– A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták a szakembereket, akik később kérdéseket is feltettek az elmondottakkal kapcsolatban. A tanulók pedig helyes válaszokat adtak, amiért mézet kaptak ajándékba. Emellett minden diák kapott mézes-vajas kenyeret, amit jóízűen elfogyasztottak – zárta Gombásiné Takács Gyöngyi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában