betlehemezést is szerveztek

2018.12.09. 17:12

A közös adventi gyertyagyújtás összehozza Ganna lakóit

Gyertyagyújtással és betlehemezéssel egybekötött összejövetelre várták a gannaiakat. Az esemény résztvevőinek forró itallal és süteménnyel is kedveskedtek.

Polgár Bettina

Ilyenkor egy-egy pohár forró ital mellett kellemesen elbeszélgetnek a helyiek

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Nagy Ottó, Ganna polgármestere elmondta, tizennegyedik alkalommal szerveztek közös betlehemezést a településen. Kiemelte, a kezdeményezés Tardos Réka fazekas ötletéhez kapcsolódik, aki sajnos nagyon fiatalon elhunyt, így róla is minden alkalommal megemlékeznek az adventi időszakban.

Ilyenkor egy-egy pohár forró ital mellett kellemesen elbeszélgetnek a helyiek Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Mint minden rendezvényünknek, így ennek is az a célja, hogy összehozza az embereket. A vallási töltetű programon az idősek is évről évre szép számban részt vesznek. Ilyenkor mindenki hoz süteményt, és egy-egy pohár forró ital mellett kellemesen elbeszélgetnek a helyiek – emelte ki Nagy Ottó.

Megjegyezte, ez az időszak bővelkedik programokban, hiszen a betlehemezés mellett Katalin-napi bált, adventikoszorú- kötést, hangversenyt, illetve Mikulás-ünnepséget is szerveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában