Sporttal az egészségért

2019.02.14. 15:34

250 milliós támogatásból javulhat öt bakonyi falu lakosainak edzettsége

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) humán közszolgáltatások fejlesztése céljára öt bakonyi település – Bakonybél, Dudar, Olaszfalu, Pénzesgyőr, Porva – önkormányzata 250 millió forint támogatást nyert, melynek keretében megvalósuló egészségügyi program koordinálását a Hiko Honkyokushin Alapítvány végzi.

Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

A cél a sportolni és mozogni vágyó felnőtt lakosság számára olyan egészségfejlesztő testmozgást, kondicionáló edzést, szabadidős tevékenységet kínálni, mely során erősödhet és javulhat a fizikai erőnlétük, de a mentális stabilitásuk is.

Bakonybélben százan vettek részt az edzettségiállapot-felmérésen, melyet Szalóki Sándor vezetett Fotó: Müller Anikó Hanga

Tíz hónapon át, heti két alkalommal tartanak a kurzusok, melyeket egészségiállapot-felmérés előz meg minden faluban. A fittséget mozgásgyakorlatokkal tesztelik, melyre felépítik a sportprogramot.

Fotó: Müller Anikó Hanga

A napokban a településeken befejeződik az előkészítés, majd indulnak az edzések, melyeket Szalóki Sándor, több mint három évtizedes karateedzői szakmai múlttal rendelkező szakember vezet mind az öt faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában