Újabb kórházfejlesztések

2019.02.14. 07:00

Jelentős eszközbeszerzést valósított meg a pápai egészségügyi intézmény

Egy több mint 270 millió forintos beruházásnak köszönhetően 57 új, főként a járóbeteg-ellátást szolgáló eszközzel gazdagodott a pápai Gróf Esterházy Kórház. Az európai uniós finanszírozású fejlesztések nyolc szakterületet érintettek az intézményben.

Polgár Tibor

Kovács Zoltán és Vörös Ibolya újabb jelentős kórházfejlesztést jelentett be

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Az újabb jelentős kórházfejlesztésről Vörös Ibolya, az egészségügyi intézet főigazgatója, és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatón számolt be. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, ezzel az elmúlt években összességében csaknem 3,5 milliárd forint értékben végeztek el különféle fontos korszerűsítéseket, beruházásokat a pápai kórházban. Kovács Zoltán megjegyezte, a mostani, közel 273 millió forintból megvalósított fejlesztések eredményeképpen modernebb és jobb eszközök állnak rendelkezésre az egészségügyi intézményben, ahol ezáltal növekszik a betegbiztonság. Továbbá több beteg kezelése fejeződhet be járóbeteg- vagy egynapos sebészeti ellátások keretei között, miközben nem válik szükségessé a költségesebb és magasabb kockázattal járó fekvőbeteg-ellátás igénybevétele.

Kovács Zoltán és Vörös Ibolya újabb jelentős kórházfejlesztést jelentett be Fotó: Polgár Tibor/Napló

Vörös Ibolya kifejtette, a legújabb eszközbeszerzések nyolc területet érintettek. Többek között teljesen megújult a szülészet-nőgyógyászat eszközparkja, ami például új diagnosztikai ultrahangkészülékkel és 3D-s bővítéssel, illetve digitális kolposzkóppal és egy nőgyógyászati vizsgálószékkel gazdagodott. A belgyógyászat-gasztroenterológia szakrendelésre beszereztek egyebek mellett egy videoendoszkópos tornyot nagy felbontású monitorral, nagyfrekvenciás sebészeti vágóval és szívókészülékkel – ezek hatalmas segítséget jelentenek a vastagbéllel kapcsolatos diagnosztikai vizsgálatok és beavatkozások során. A traumatológia új műtőasztalt és sebészeti vágót, az egynapos sebészeti részleg egy laparoszkópos tornyot, míg a szemészet egy korszerű optikailencse-tervező berendezést kapott. Az iménti felsorolás korántsem teljes, és az urológia, az orr-fül-gégészet, valamint a nappali kórházi ellátás számára ugyancsak vásároltak számos új eszközt. A beruházás részeként kialakítottak egy ambuláns műtőt is, mellyel tehermentesíthető a központi műtő, és olyan beavatkozások végezhetők el, amik járóbeteg-ellátáson eddig nem voltak megvalósíthatók.

A pápai Gróf Esterházy Kórház legújabb beruházásával színvonalasabbá válik a betegellátás, csökken a várakozási idő, pontosabbá válik a diagnosztika Fotó: Polgár Tibor/Napló

A Gróf Esterházy Kórház főigazgatója kiemelte, a fejlesztésekkel olyan diagnosztikus eljárások bevezetése volt a cél, amikkel a betegség megállapítása és gyógyítása a lehető legrövidebb idő alatt, a leghatékonyabb módon tud megvalósulni. Ezzel színvonalasabbá válik a betegellátás, csökken a várakozási idő, pontosabbá válik a diagnosztika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában