jövőre be is fejeződhet

2019.02.17. 20:00

Jelentős támogatásból újulhat meg a szigligeti vár

A Nemzeti Várprogram keretében a szigligeti vár is megújul, de a diósgyőri és az egri vár rekonstrukciója szintén kapott kormányzati plusztámogatást, amely a korábban már megítélt források mellett segíti a várfejlesztéseket.

Tóth B. Zsuzsa

A szigligeti várnak is jut a kiegészítő támogatásból

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A szigligeti vár közel félmilliárd forintot nyert el, abból felújítják a Lengyel kaput, és a Török Bálint kaputoronynál kétszárnyú nyílókapu épül az emeleti járószint falmagasításával. Hasonló falmagasítás készül a Magyar Bálint-toronynál, és tovább épül az Újlaki kapu.

A szigligeti várnak is jut a kiegészítő támogatásból Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az őrség szobája, a nyugati és a keleti oldali helyiségek sora fedést és oldalfalakat kap, elkészül a Bencés torony visszaépítése egy szint felfalazásával és helyiségek födémes kialakításával. Újjászületik a kapcsolódó palotaszárny a meglevő boltozatcsonk felújításával.

Az új épületrészekben kiállítótereket hoznak létre, ahol különféle installációkat mutatnak be. A munkálatok várhatóan idén kezdődnek és a jövő évben fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában