Hajnalig mulatoztak

2019.02.05. 11:00

Népviseletbe öltözött németek ropták az ajkai sváb bálban

Népviseletbe öltözött fiatalok és idősek érkeztek a Német Nemzetiségi Önkormányzat által 24. alkalommal megszervezett sváb bálra szombaton a Laschober nemzetiségi általános iskola tornatermébe.

Tisler Anna

A német nemzetiségi dalkör műsorával kezdődött a sváb bál Fotó: Tisler Anna

A sváb bál hagyománya a nemzetiségi önkormányzat megalakulása előtti időkre nyúlik vissza. A szervezésben részt vett a német nemzetiségi dalkör, az Ajkarendekért Egyesület és Pék Attila önkormányzati képviselő. Köszöntőjében Pék Attila átadta Schwartz Béla polgármester üdvözletét, majd megfogalmazta, hogy az ajkarendeki sváb bál a város egyik legszínvonalasabb rendezvénye.

A német nemzetiségi dalkör műsorával kezdődött a sváb bál Fotó: Tisler Anna

Feny­vesi Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, Veszprém megyében nagy hagyománya van a báloknak, a megyéhez kötődik többek között a balatonfüredi Anna-bál. Sváb bált is több településen tartanak. A megnyitót követően a német nemzetiségi dalkör adott műsort, majd a Johann’s Kapelle zenélt hajnalig. Töltl Zoltán, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a bált minden korosztály várja, a fiatal felnőttektől a nyugdíjasokig. Ajkarendeken sokaknak van népviseletük, amelyet csak különleges alkalmakkor vesznek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában