Több tízezer virágpalánta

2019.03.19. 11:30

Megkezdődtek a tavaszi munkák a pápai városgondnokságnál

A városgondnokság már megkezdte a tavaszi időszakra való felkészülést, mintegy 23 ezer virágot ültetnek el a következő hónapokban – tudtuk meg Bakó Istvántól, a pápai városgondnokság vezetőjétől.

Polgár Bettina

novemberben több mint tízezer árvácskát ültettek el a városban. Az idei virágosítási munkákkal kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések, több mint 25 ezer növényt (egynyári virág, örökzöld és talajtakaró rózsa) szeretnének elültetni

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Bakó István a tavalyi, őszi-téli időszakra visszatekintve elmondta, novemberben több mint tízezer árvácskát ültettek el a városban, majd a zordabb időjárás beköszöntével az utak sózásáé, illetve a hóeltakarításé volt a főszerep.

Emellett bontási munkákat is végeztek a Kisfaludy Károly és a Kmetty György utcában, egy szakaszon járdát építettek a Borsosgyőri út mellett, és folyamatosan végezték a fanyesési és favágási munkákat a város megadott pontjain.

A városgondnokság vezetője hozzátette, idén nagy kapacitás ráfordításával elkezdtek dolgozni a Várkertben is, ahol a fakivágások után visszamaradó ágak összegyűjtése és ledarálása jelenti a fő feladatot.

A felsorolt tennivalók mellett a szociális tűzifa kihordását is a városgondnokság dolgozói végzik.

Bakó István, a pápai városgondnokság vezetője Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Nekiálltunk a barnamezős beruházáshoz kapcsolódó fa- és bozótirtásnak a Külső-Várkertben. Ezzel április 15-éig kell végeznünk. Emellett rengeteg munkát jelent ezen a területen a szemétszedés, többkamionnyi hulladék gyűlt már össze – mutatott rá Bakó István.

Megjegyezte, ezzel párhuzamosan elkezdték a városban is a takarítási munkákat, az útpadkák megtisztítását.

– Közreműködünk a jégpálya elbontásában is, illetve minden héten folyamatos fel­adatot ad a piaci árusítóhelyek felépítése és elbontása, a hulladék összegyűjtése – mondta Bakó István.

A városgondnokság vezetője kiemelte, az idei virágosítási munkákkal kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések, több mint 25 ezer növényt (egynyári virág, örökzöld és talajtakaró rózsa) szeretnének elültetni.

Novemberben több mint tízezer árvácskát ültettek el a városban. Az idei virágosítási munkákkal kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések, több mint 25 ezer növényt (egynyári virág, örökzöld és talajtakaró rózsa) szeretnének elültetni Fotó: Polgár Bettina/Napló

Megtudtuk, ágyásokat alakítanak ki a Korona utcában, a körforgalomtól az Árok utca irányába, ahol főleg talajtakaró növények és rózsák kapnak majd helyet. Emellett a Győri úti kereszteződéstől telepítik át a növények egy részét a város más pontjára.

– Közreműködünk a borsosgyőri pálya elektromos eredményjelzője tartószerkezetének elkészítésében, illetve 28 díszfát ültetünk Borsos­győrön. Emellett nyesési munkákat és murvázást végzünk Pápán – fűzte hozzá Bakó István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában