Kiváló tehetségpont az Allegro AMI

2019.04.03. 20:00

Újabb mérföldkő a pápai művészeti iskola történetében

Harmadjára nyerte el az akkreditált kiváló tehetségpont minősítést az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola. Szili Gabriella igazgató átfogóan számolt be a tehetséggondozó intézmény sokrétűségéről.

Laskovics Márió

Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola a 2018/19 évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként regionális hatókörű, akkreditált kiváló tehetségpont címet nyert el. A minősítést immár harmadik alkalommal szerezte meg az iskola a Nemzeti Tehetségfejlesztő Tanács által, így 2011 óta folyamatosan akkreditált kiváló tehetségpontnak mondhatja magát.

Szili Gabriella igazgató beszámolt róla, tehetségpontként feladatuk a tehetségek beazonosítása, gondozása, kibontakoztatása, pályaorientációja. Illetve ezáltal előnyt élveztek/élveznek a korábban Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége, jelenleg az emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt pályázatokon. Az elmúlt nyolc évben mintegy 40 millió forinthoz jutottak. A források elsősorban programokra, a tehetséggondozásra és a vele kapcsolatos oktatás gazdagítására, gyorsítására vonatkoztak. A 10-12 zenei és képzőművészeti programot a támogatás nélkül nem tudta volna kivitelezni az 1999-ben alapított, mára a pápai székhelyén túl Győrtől Városlődig tizenkét zene-, néptánc- (Szany, Marcaltő, Kemenesszentpéter), és képzőművészet-oktatási (Nemesszalók) telephellyel, valamint 289 tanulóval, és 27 foglalkoztatott tanárral rendelkező intézmény.

Az Allegro AMI két korábbi, az akkreditált kiváló tehetségpont minősítést igazoló oklevele

– A pápai tehetségpont hosszú ideje bizonyít a művészeti területen végzett kiváló tehetséggondozói munkában, melynek érdekessége, hogy a mélyítést, gazdagítást nemcsak saját pedagógusai alkalmazzák, hanem neves előadók, művésztanárok mentorként is segítenek. Ebből következik a rendszeres személyre szóló tanácsadás az átlagfelettiség kezelésével, a siker/kudarc feldolgozásával, az önismerettel és a továbblépés, pályaorientáció lehetőségeivel mind a diákok, mind a szülők részére – emelte ki az intézményvezető az akkreditáció szöveges értékeléséből.

Szili Gabriella megjegyezte, az akkreditálás miatt partnerkapcsolataik erősítésére új szerződést kötöttek a Jókai Mór Városi Könyvtárral, a Szent Anna Római Katolikus Óvodával, valamint a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesülettel. Lehetőségeikhez mérten igyekeznek állandóan fejlődni. Tavaly a fenntartó, az Allegretto 8500 Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft. nagyobb felújítást hajtott végre, a Jókai utcai épületben korszerűsítették a fűtési rendszert és a kéményt. Valamint komoly, közel másfél millió forintos kiadást jelentett a hangszerpark saját forrásból való bővítése is. A tizenkét zenei tanszak számára hat klarinétot, három szaxofont, négy csellót és egy digitális zongorát vásároltak.

Szili Gabriella igazgató a tantestülettel együtt örül, hogy ismét akkreditált kiváló tehetségpontnak minősült a pápai székhelyű iskola

Jelenleg egy kétéves EFOP-pályázat keretében a pápai székhelyen és a szanyi telephelyükön foglalkozás-sorozatot, témanapokat, táborokat valósítanak meg. Továbbá Szanyban az iskola néptáncosai helyi hagyományőrzésre épülő, tanórán kívüli foglalkozásokat bonyolítanak le. Az igazgató megemlítette, a volt és mostani növendékekből álló iskolai népzenekar, a Somló Banda idén lemezkészítésre elnyert egy NKA-pályázatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában