tizenkét állomás

2019.04.30. 18:54

Veszprém megyeiek sikere az országos tűzoltóversenyen

A herendi általános iskolások a hetedik, a pápai Petőfi gimnázium diákjai pedig a harmadik helyen végeztek korcsoportjukban Budapesten, az országos katasztrófavédelmi versenyen a közelmúltban.

Kovács Erika

A pápai csapat: Nagy Benedek, Sós Benjámin, Iványi Kristóf, Csillag Levente Fotó: Német Péter

A viadalt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Polgári Védelmi Szövetség szervezte meg Budapesten, a Városligetben, amelyen negyvennégy csapat, húsz-húsz általános és középiskolás, a tavalyi két győztes csapat, valamint Szlovákia és Szerbia versenyzői, összesen négyszázötven résztvevő indul el.

A herendi csapat: Prebszl Arnold (balról), Dienes Erik, Szabó Bernadett és Kárász Eszter Fotó: Német Péter

A diákokat tizenkét állomáson egyebek mellett elméleti, környezetvédelmi, tűzvédelmi, illetve árvízvédelmi feladatokkal várták. Számot kellett adniuk viharjelzéssel, térképismerettel, elsősegély-nyújtással és állatvédelemmel kapcsolatos tudásukról is.

Veszprém megyét az általános iskolás kategóriában a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Herend 8 elnevezésű csapata képviselte, akik korcsoportjuk huszonkét indulója közül a hetedik helyet szerezték meg.

A pápai csapat: Nagy Benedek, Sós Benjámin, Iványi Kristóf, Csillag Levente Fotó: Német Péter

A középiskolások versenyében a pápai Petőfi Sándor Gimnázium Pápa Önkéntes Tűzoltó Egyesület nevű csapata képviselte Veszprém megyét, akik az előkelő harmadik helyet vívták ki maguknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában