Fuss az iskoládért!

2019.05.09. 07:00

Ezreket várnak a hagyományos veszprémi futónapra

Módosított útvonalon és versenytávon haladhatnak a futók május 19-én, vasárnap a hagyományos futónapon.

Marton Attila

Tavaly is több ezer induló vágott neki a rövidebb, könnyen teljesíthető távnak

Fotó: Balogh Ákos

A népszerű rendezvényt tavaly óta Euronics-Rotary néven szervezi meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC).

A verseny résztvevői két táv közül választhatnak. A rövid, 1911 méteres Rotary futam az elektronikai üzlet parkolójából indul, és a Dornyai utca–Rómer Flóris utca–Lóczy utca–Cholnoky út–Almádi út–Dornyai utca útvonalon haladva ér vissza a kiindulópontra. A professzionális versenyzőket a tíz kilométeres VEDAC Futam várja, amelynek résztvevői hivatalos versenyeredményt érhetnek el. A versenyfutás résztvevői egy kisebb és három nagyobb kört tesznek meg a Cholnoky lakótelepen.

Tavaly is több ezer induló vágott neki a rövidebb, könnyen teljesíthető távnak
Fotó: Balogh Ákos

A szervezők idén is elindítják a Fuss az iskoládért elnevezésű akciót, amelyben a támogatók jóvoltából kétmillió forint értékű sportfejlesztési támogatáshoz jutnak az intézmény létszámarányához képest legtöbb futót mozgósító Veszprém megyei iskolák, mondta Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.

Az intézmény május 13-án, hétfőn 16 óráig adhatják le előnevezésüket. Az általános iskolák mellett idén már a középiskolákat is bevonják a programra, emelte ki Pató Sándor, a Rotary Klub Balatonfüred elnökségi tagja.

A szervezet alapító elnöke, Hartmann Péter kiemelte, tavaly háromezren vettek részt a programon, idén a futók száma tovább emelkedhet. Hozzátette, 2023-ra szeretnék a rendezvényt a Balatont és Veszprémet összekötő regionális versennyé bővíteni.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, a program sikerének alapja a civil szervezetek, a vállalkozók és az önkormányzat együttműködése.

A Rotary futam első négyezer nevezője pólót kap ajándékba, és a célba érők ajándékcsomagot is átvehetnek. A közös bemelegítést Réti Ildikó személyi edző segítségével végezhetik a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában