faállítás és veteránautók

2019.05.02. 09:56

Így ünnepeltük május elsejét Veszprém megyében

Az időjárás kegyes volt szerdán, napsütésben és kellemes tavaszi melegben tölthettük el a munka ünnepét.

Veszprémben Vastag Csaba szórakoztattatta a közönséget

A veszprémi majális sokszínű programot kínált: a gyerekek körében az egyik legnépszerűbb a körhinta volt, a kisebbeket ezenkívül henna és arcfestés, lufibohóc és légvár is várta. A nagyobbak akadálypályán, sor- és sportversenyeken tehették próbára tudásukat a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.

Pápán az Abba Show várta az embereket

Minden korosztály számára széleskörű kikapcsolódást biztosított a közösségi majális, melynek az Erzsébet liget adott otthont. A városi eseményt májusfaállítás is gazdagította, emellett Abba Show szórakoztatta a nézőket.

Nagy sikert aratott a mazsorettbemutató Fotó: Polgár Bettina

Az eseményt májusfaállítás is gazdagította, melynek kísérőrendezvényén közreműködött a helyi nyugdíjasegyesület és a Tánc-Lánc Alapfokú Művészeti Iskola.

Méretes májusfát állítottak Szentgálon

Hagyományőrző rendezvényként, évek óta állítanak májusfát a faluban. Az idei majálisra szó szerint nagy fába vágták a fejszéjüket helyiek, hiszen egy 30 méter magas fát állítottak fel a Herceggyöp téren. Már az odaszállítása sem volt egyszerű a méretes bükkfának, bár mint kiderült eredetileg egy ennél is magasabbat, egy 38 métereset szerettek volna állítani, de annak megsérült a teteje a vágáskor.

Balatonfüreden szeretetvirágokat ajándékoztak

A kultúra, illetve a művészetek jegyében szerveztek színes programsorozatot Balatonfüreden, május elsején, a Jókai napok keretében. Már reggel kitűnő hangulatot teremtett a Balatonfüred Néptánc Együttes, illetve a Koloska Senior Néptáncegyüttes, akik egy csokorra valót adtak elő a legszebb magyar táncokból a Vaszary Galériánál.

Füredi néptáncosok a virágokkal, színes szalagokat teletűzdelt májusfánál, amit a Vaszary Galéria parkjában állítottak
Fotó: Kovács Erika

Bándon veterán autókkal vonultak fel

Éljen Május elseje, ének szó és tánc köszöntse…- szóltak gyermekkorunk ismerős dallamai a hangszóróból azon a rendhagyó veteránautó felvonuláson, amelyet már negyedik alkalommal rendeztek meg Bándon. 14 szépen karban tartott, zömében szocialista autó került elő a garázsokból, hogy egy jó hangulatú túra során átmozgassák őket. Zsigulik, Skodák, Volgák, Wartburg, 850-es kis-és régi nagy Polski FIAT mellett 315-ös BMW, VW Bogár és Mercedes is vonult a menetben, amelyet jelképesen egy 1300-as Zsiguli rendőrautó vezetett fel.

A túrázók is majálisoztak

Hagyományosan, immár 9 éve szervezi meg a Veszprém városi Természetbarát Szövetség az Építők Természetbarát Sportegyesülettel közösen a családi majális sétáját.

Épitők TSE tagjai a Séd-völgyi totó kitöltésén szorgoskodnak
Fotó: Jákói Bernadett

Régen pedig így ünnepeltük május elsejét

Felvonulás, sör és virsli – elmaradhatatlan kellékei voltak a rendszerváltás előtti május elsejéknek. Így volt ez Veszprém megyében is. A kötelező felvonulás után az emberek, fiatalok és idősek együtt ettek, ittak vagy egyszerűen csak élvezték a tavaszi időt.

1979-ben Balatonfűzfői Gyártelepnél gyűltek össze a felvonulók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában