Szent Flórián parkja

2019.05.29. 07:00

Példátlan összefogással szépítik Monostorapátit

Közösségi parkot alakítottak ki a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete tagjai egy multicég támogatásával.

Tóth B. Zsuzsa

A táblákat készítik a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete tagjai Fotó: egyesület

Amint azt Simon Lászlótól, a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete elnökétől megtudtuk, példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot a monostorapáti civil szervezetek. Ezúttal egy elbontott irodaház helyén szerettek volna egy új közösségi parkot létrehozni. A megvalósítást a Monostorapáti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzte ki céljául, első lépéseként a Mol Zöldövezet Program pályázatának támogatásával Magyarországon őshonos növényeket ültettek a területre. Méltó, új helyére került a falu régi, önkéntes munkával részben felújított tűzoltó szekere, valamint kiállítottak egy évtizedekig pajtában rejtőzködő, kézzel faragott gyönyörű kopjafát.

Mivel a terület a tűzoltó szertár közvetlen szomszédságában van, a parkot a tűzoltók védőszentjéről, Szent Flóriánról szeretnék elnevezni. A kezdeményezéshez csatlakoztak a helyi civil szervezetek, köztük a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete is, amely az egyik multicég közösségi program pályázatán elnyert 200 ezer forintból a helyi civil szervezeteket, Monostorapáti múltját és jelenét bemutató információs táblákat, valamint padokat helyezett el a téren. A táblák információs és képanyagát minden civil szervezet saját maga készítette el, azokon bemutatják múltjuk egy részét, főbb tevékenységüket, hogy minél többen megismerjék őket, csatlakozzanak hozzájuk.

A táblákat készítik a Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete tagjai Fotó: egyesület

Az egyesület pályázatában vetélytársuk volt a tapolcai Ringató bölcsőde, a szavazásig eljutó pályázatok mindegyike részesült anyagi támogatásban. A jövőben szeretnének ismételten pályázni, úgy vélik, a támogatások révén az egyesületek, szervezetek maradandó értéket tudnak teremteni a közösség számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában