Vakok és Gyengénlátók

2019.07.10. 11:00

Segítő kezet nyújt a Veszprém megyei egyesület

A Krúdy Gyula Városi Könyvtárban tartott a közelmúltban közgyűlést a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Szervezete.

Szabó Péter Dániel

Csehné Huszis Márta kiemelte, komoly előnnyel jár a vakok és gyengénlátók számára az egyesületi tagság Fotó: Szabó Péter Dániel

A rendezvényen Csehné Huszics Márta egyesületi elnök beszámolóját követően, Katona Csaba alpolgármester is köszöntötte a megjelenteket, s egyben méltatta az egyesület tevékenységét. A rendezvényen nagy számban voltak jelen a látási problémákkal küzdő egyesületi tagok.

Az összejövetelen egyebek mellett szó esett arról, hogy milyen előnyökkel jár a látási nehézségekkel küzdő emberek számára az egyesületi tagság, amely sok esetben megkönnyíti például az új technikai eszközök beszerzését is.

Csehné Huszis Márta kiemelte, komoly előnnyel jár a vakok és gyengénlátók számára az egyesületi tagság Fotó: Szabó Péter Dániel

Csehné Huszics Márta kiemelte, megyei szinten nagyjából kétezer látássérült, illetve vak ember él, ám nem mindenkihez jut el az információ, hogy miként is könnyíthetne az életén. Hozzátette, a súlyos látássérültek közül sokan a család támogatására alapozva élik az életüket. Számukra kínál az egyesület lehetőséget közösségi kereteken belül az úgynevezett elemi rehabilitációra. A pozitív példákat látva ezáltal önmaguktól is képessé válnak arra, hogy jobbá és könnyebbé tegyék saját életüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában