Utazz velem

2019.08.05. 07:00

Hegymagasról Szivárványországba repítették a nézőket

A településhez szoros szálakkal kötődő író, költő, Kálnay Adél idén is olvasótáborba várta a helyi és környékbeli gyerekeket. A programnak sosem volt akkora sikere, mint ebben az évben.

Tóth B. Zsuzsa

Kálnay Adél írónő idei nyári gyermektáborának résztvevői jeleneteket mutattak be az írónő legújabb kötetéből a kultúrháznál

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az immár negyedik táborban is egy tematika köré szövődött a program.

– Sajátos tábor ez, a falubeli és a településhez valamilyen módon kötődő gyerekek tábora. Vannak köztük még óvodások és már felső tagozatos iskolások is. A gyerekek mesékkel foglalkoznak, de önismereti játékokat is játszunk, ami fontos ahhoz, hogy az ember megismerje saját magát. Anyanyelvi, szókincsfejlesztő, tréfás feladatokat oldunk meg.

Kálnay Adél írónő idei nyári gyermektáborának résztvevői jeleneteket mutattak be az írónő legújabb kötetéből a kultúrháznál Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A tábort mindig jelmezes bemutatóval vagy kis előadással zárjuk – mondta az írónő a táborokról. Hozzátette, hogy idén azonban két jelenetet, színdarabot adott elő a táborozó 23 gyermek a szülőknek, érdeklődőknek. A jeleneteket a Szivárványország – Utazz velem című legújabb kötetéből ollózták, és másnap már olvasópróba jellegűen mutatták be, tekintettel az idő rövidségére.

A Szivárványország – Utazz velem című kötet különlegessége, hogy magában foglal egy olvasónaplót is. A kötet korábban, 1997-ben már megjelent, sikert aratott, hamar elfogyott. Sőt, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház felkérésére az írónő színdarabot is írt belőle, a színház pedig országszerte bemutatta azt.

Kálnay Adél, aki aktív éveiben tanítónő volt, úgy vélte, érdemes lenne egy újabb, bővített kiadást készíteni olvasónaplóval, hogy annak kitöltésével a történet jobb megértéséhez vezesse így a gyerekeket, megmozgatva az olvasók fantáziáját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában