a jövőben gondolkodnak

2019.08.31. 11:00

Pályázati támogatással újult meg a járda Olaszfaluban

Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések témakörben 15 millió forint pályázati támogatást nyert az olaszfalui önkormányzat, melyből 471 méter járdát újítottak fel a Váci Mihály utcában, 3 035 866 forint önerő biztosításával.

Müller Anikó Hanga

Ovádi Péter- balról – köszöntőt mondott az avató ünnepségen, mellette Boriszné Hanich Edit, Dékány Sixtus apát úr pedig megáldotta a járdaszakaszt Fotó: Müller Anikó Hanga

Fotó: Müller Anikó Hanga

A régi járda mintegy ötven évvel ezelőtt épült, elengedhetetlenné vált a rendbetétele, mondta Boriszné Hanich Edit polgármester asszony.

Ovádi Péter – balról – köszöntőt mondott az avatóünnepségen, mellette Boriszné Hanich Edit, Dékány Sixtus apát pedig megáldotta a járdaszakaszt Fotó: Müller Anikó Hanga

– Amikor valaki egy beruházást kigondol, a jövőben gondolkodik, a jövő pedig az, hogy minél magasabb legyen a komfortérzetünk, ezért a lehetőségeket kihasználva fejlesztjük, szépítjük környezetünket. Öröm számomra, hogy biztonságosabb, kulturáltabb közlekedést tudunk ebben az utcában is biztosítani. Megtiszteltetés számomra az itt élőket szolgálni, az elkövetkezőkben is azért szeretnék dolgozni, hogy a fejlődés töretlen legyen, falunk élhető település maradjon – emelte ki a faluvezető.

Ovádi Péter választókerületi országgyűlési képviselő a település nyertes pályázatai kapcsán hangsúlyozta, az önkormányzat jól végzi a dolgát, a faluközösség pedig büszke az értékeire és kiveszi részét a fejlesztéseket szolgáló munkákból.

Az avatási ünnepségen műsort adtak a Kuntich Etelka óvoda apróságai, Dékány Árpád Sixtus emeritus apát, helyi plébános pedig megáldotta az új térköves járdát. Lakossági összefogással, a járdával egyidejűleg újjáépítették a templom kerítését, a helyi egyházközség anyagi támogatásával. Sokan kivették részüket e munkából, de több család a járdaépítéshez kapcsolódóan saját erőből megépítette kapubejáróikat, a falu összefogásból megint jelesre vizsgázott.

A járdafelújítások még ebben az évben folytatódnak a Babits és a Vörösmarty utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában