lakossági fórum veszprémben

2019.09.12. 07:00

Javulnak az ország gazdasági mutatói

Az ellenzéki összefogás jelöltjei megválasztásuk esetén politikai csatatérré változtatnák a településeket, a folytonosságot és a megbízhatóságot a Fidesz–KDNP jelöltjei biztosítják – mondta Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára lakossági fórumon szerdán.

Marton Attila

2019.09.11. Veszprém, Rétvári Bence államtitkár, Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő tartottak lakossági fórumot a Hangvillában. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az államtitkár közel egyórás előadást tartott a Hangvillában rendezett fórumon, amelynek házigazdája Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő volt. Rétvári Bence elmondta, a Fidesz–KDNP jelöltjeinek kihívói 2010 előtt kiszolgálták a „Gyurcsány-rendszert”, és részük volt abban, hogy az önkormányzatoktól forrásokat vontak el, eladósítva a településeket. Hozzátette, az elmúlt években kiderült, az ellenzéki összefogás jelöltjeként önkormányzati pozíciót szerzők nem a településükért dolgoznak, hanem az országos politikában a kormánnyal szembeni harcokat vívnak, politikai csatatérré változtatva városukat. Arról is beszélt, Magyarország gazdasági mutatói javulnak: a nemzeti össztermék az egyik legnagyobb arányban bővül hazánkban Európában, a foglalkoztatottság meghaladja az európai uniós átlagot.

Rétvári Bence államtitkár (középen) tartott lakossági fórumot, melynek házigazdája Porga Gyula és Ovádi Péter volt Fotó: Balogh Ákos/Napló

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a lakossági fórumon elmondta, rekordalacsony a munkanélküliség, és a negyedik legnagyobb mértékben csökken hazánkban az államadósság az uniós országok között.

Az államtitkár kiemelte, Porga Gyula jelenlegi polgármester bebizonyította, hogy jól tudja vezetni a várost, és van jövőképe Veszprémről.

Porga Gyula arról beszélt, 2010-es megválasztása óta egyik legfőbb feladatának azt tartja, hogy ne csupán infrastrukturálisan fejlődjön a város, hanem a település közössége is épüljön. Úgy vélte, a városi közszolgáltatások minősége jó, Veszprém évek óta a legbiztonságosabb megyeszékhely, és a település gazdasági mutatói is javultak, a munkanélküliség az elmúlt években jelentősen csökkent. A polgármester emlékeztetett, a város rendre dobogós helyen végez a magyarországi városokat az élhetőség szempontjából rangsoroló felméréseken. Hangsúlyozta, a város jelene európai mércével mérve is büszkeségre ad okot: Veszprém klímastratégiája Klímasztár díjat nyert, és arany minősítést ért el a város az európai virágosítási versenyben. A legnagyobb sikernek az Európa kulturális fővárosa 2023 cím elnyerését tartja, ugyanakkor megjegyezte, a program akkor lehet sikeres, ha azt mindenki a sajátjának érzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában