Minden második tag új

2019.10.24. 11:00

Átvették megbízólevelüket a veszprémi közgyűlési képviselők

A testület minden második tagja, kilenc új képviselő kezdi meg a munkát a megyeszékhely városi közgyűlésében.

Marton Attila

A városi közgyűlés

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A megbízóleveleket Kovács Gergely, a helyi választási bizottság elnöke adta át a polgármesternek és a képviselőknek. Az elnök elmondta, az önkormányzati választás érvényes és eredményes volt.

A városháza Kossuth-termében tartott eseményen a kormánypárti jelöltek közül Porga Gyula polgármester, Brányi Mária, Hegedűs Barbara, Stigelmaier Józsefné, Bázsa Botond, Csik Richárd, Halmay Gábor, Kovács Áron, Pálinkás Roland és Strenner Zoltán képviselők vették át megbízólevelüket.

A kormánypártok kompenzációs listájáról bekerült Czaun János visszalépett, a helyére Sótonyi Mónikát jelölte a Fidesz–KDNP. A hatpárti (DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd) ellenzéki jelöltek közül Katanics Sándor, Gerstmár Ferenc, Guzslován Gábor, Benczik Gabriella, Kovács Rajmund, Hartmann Ferenc és Zakar Csaba egy­aránt átvette megbízólevelét.

A városi közgyűlés tagjai
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ahogyan arról lapunkban beszámoltunk, a választópolgárok Porga Gyulát (Fidesz–KDNP) választották polgármesternek, míg a tizenkét egyéni választókerület közül nyolcban a Fidesz–KDNP jelöltje, négy körzetben a hatpárti ellenzéki összefogás képviselőjelöltje győzött az önkormányzati választáson. A kompenzációs listáról három közgyűlési helyet nyert el az ellenzéki összefogás, kettőt a kormánypártok.

A képviselők a jövő csütörtöki közgyűlés alakuló ülésén teszik le esküjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában