ünnepélyes esemény

2019.10.24. 11:00

Megalakult Balatonkenese képviselő-testülete

Kedden tartották meg Balaton­kenesén az ünnepélyes képviselő-testületi alakuló ülést a Kultúra Házában.

Horváth Virág

Az alakuló ülésen balról Jurics Tamás jegyző, középen Jurcsó János polgármester, jobbról Kocsis Jenő képviselő

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az eseményen Nagy-Szentpéteri Csilla, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatta a megjelenteket a választás eredményéről.

Az önkormányzati választáson Kocsis Jenő független 671 szavazattal, Kurucz Henrietta független 641 szavazattal, Ambrus Gábor független 598 szavazattal, Tóth Péter független 595 szavazattal, Szabó Tamás független 586 szavazattal, valamint Csőszi Róbert független 535 szavazattal került be a képviselő-testületbe.

Az alakuló ülésen a frissen megválasztott Jurcsó János független polgármester rosszul lett, így képviselőtársainak eskütételén ülve maradt, az ünnepélyes eseményt azonban nem szakította meg. Jurcsó János egészségügyi gyengélkedése után megköszönte a jelenlévőknek a szeretetet, amit a településtől kap.

Az alakuló ülésen balról Jurics Tamás jegyző, középen Jurcsó János polgármester, jobbról Kocsis Jenő képviselő Fotó: Penovác Károly/Napló

– Ha valamiből le lehet mérni a szeretetet, akkor abból biztosan, amit én most itt kaptam. Ez egy nagyon jó indikátora annak, hogy egy közösség hogyan és mennyire törődik egymással. Köszönöm szépen a türelmet, és köszönöm szépen a gondoskodást is – mondta el a település új polgármestere.

A polgármesteri eskütételt követően a szervezeti és működési szabályzat módosítása következett, amit az tett szükségessé, hogy két alpolgármestert is választottak a településen. Balatonkenese alpolgármesterei Kocsis Jenő és Tóth Péter lettek.

Az ülés további részében megválasztották a bizottsági tagokat, napirendre került a település gazdasági programja, valamint megállapították a tiszteletdíjak összegét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában