minden adott hozzá

2019.10.12. 08:40

Szentjakabfa vonzereje lehet a turizmus

Kitűnőek a szőlőültetvények, nyitott pincék működnek a térségben, közel van a Balaton, sorolta Steixner László polgármester Szentjakabfa vonzerejét, akinek évtizedek óta szívügye a falu.

Kovács Erika

Steixner László egy idős tölgyfa előtt

Fotó: Kovács Erika/Napló

– Még tovább lehet pezsdíteni a falu életét, amihez eddig is élveztük a kormányzat támogatását, fogalmazott a 106 lakosú falu elöljárója.

Steixner László úgy mondta, aktív német nemzetiségi önkormányzat is működik náluk, jó az infrastruktúra, gyakori a buszközlekedés, a külterületi utakat felújították. A faluból rá lehet látni a Balatonra, a Nivegy-völgy lenyűgöző, kitűnő a térségi együttműködés, a tó tíz percre van tőlük, az építési telkek olcsók, ezzel felkelthetik a fiatalok érdeklődését.

Steixner László egy idős tölgyfa előtt
Fotó: Kovács Erika/Napló

Emellett ápolt, fiatal ültetvényeket gondoznak a gazdák, és kitűnő bort készítenek. A falu éke a 12 hektáros Parkerdő, több négyszáz éves fával, amely közösségi programok helyszíne. Nagy álmuk, hogy a falu határában idősotthont építsenek térségi összefogással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában