létfontosságú eszközök

2019.11.11. 07:00

GPS-készülékeket kaptak ajándékba a tapolcai mentősök

Két helyi vállalkozó, Pál Krisztián és Németh Károly GPS-készülékekkel ajándékozta meg a helyi mentőszolgálatot. A létfontosságú eszközöket az Egységben Tapolczáért Egyesület tagjai adták át a mentőállomáson.

Tóth B. Zsuzsa

A középkorú férfi saját lábán sétált be az orvoshoz, feltehetőleg több napos infarktus panaszai miatt

Dobó Zoltán polgármester az ajándékozók nevében arról beszélt az átadás során, hogy a városvezetés a lehető legszorosabb együttműködésre törekszik a rendőrséggel, a mentőszolgálattal és a katasztrófavédelemmel.

– Nem fordulhat elő, hogy ha kell, ne segítsük a működésüket, ne adjuk meg azt, amit kértek. Mindez pedig független attól, hogy önkormányzati működtetésű vagy nem az a támogatásra szoruló szervezet, intézmény – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy a most átadott eszközökkel a cél, hogy a Tapolcán és a környéken élők biztonságban érezzék magukat.

A felajánlást Szalai László, a mentőállomás vezetője köszönte meg az adakozó vállalkozóknak és az egyesületnek. Hangsúlyozta, hogy a mentősöknek nagy szükségük van GPS-készülékekre, hiszen gyakran a sűrűn lakott területeken kívül, a hegyekben élőkön kell segíteniük. Ilyen esetekben a gyors helyszínre érkezés érdekében szinte elengedhetetlen, hogy modern tájékozódási eszközöket használjanak munkájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában