révbe értek

2019.12.07. 07:00

Mikulás-napon köszöntötték a kétmilliomodik komputast

A budapesti Kovács Attila és Cservári Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség munkatársai nyerték el a 100 ezer forint Bahart-kupont, amit jövőre a társaság összes hajóján használhatnak. Az értékes ajándékot Kollár Lajos vezérigazgató és Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató adta át a Baross Gábor komp fedélzetén a boldog nyerteseknek december 6-án, pénteken.

Kovács Erika

20191206 Tihany, tihanyi rév, kétmilliomodik utas. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A budapesti utasok sok időt töltenek a Balatonnál, kenuznak is rajta, ezúttal is munkájuk miatt utaztak Révfülöpre. Nem gondolták volna, hogy ekkora szerencsében lesz részük, nagyon örültek az ajándéknak, a kupon igazi Mikulás-ajándék számukra.

Kollár Lajos vezérigazgató és Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató egyebek mellett elmondta, a Balatoni Hajózási Zrt. a kompközlekedést Szántód-rév és Tihany-rév között a forgalom függvényében naponta akár négy komppal is biztosította idén. A kompok forgalma a tavalyi forgalmat is túlszárnyalja idén, meghaladja az 1,3 millió utast, amire utoljára 21 évvel ezelőtt volt példa.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A társaságnál minden ágazatban meghaladják a tervezett árbevételt. Személyhajóikon hétszázezernél is többen utaztak. A forgalom növekedése nagyban köszönhető annak, hogy rugalmasan működnek, így, ha igény van rá, gyakrabban indítják a kompokat. Az éves forgalomnövekedésben szerepet játszik még, hogy a települések a nyári szezonon kívül is gazdag programokat kínálnak, amivel a korábbinál jóval több vendéget vonzanak. A kompok már a téli menetrend szerint közlekednek, Szántód-révből 7 és 17 óra óra között, Tihany-révből pedig 7.15 és 17.15 óra között 60 percenként indulnak el.

A cégvezetők kiemelték, a személyhajózást idén 21 motoros hajóval biztosította a társaság. A 170 napos éves hajózási szezonban a Bahart több mint 7500 alkalommal indított településeket összekötő menetrendi hajójáratokat, 5200 sétahajót és 2000 gyorshajót. Az 58 naposra bővített főidényben idén a 12 kikötőből 245 alkalommal indultak bulihajók, 10 kikötőből 104 alkalommal a varázshajók, illetve gyerekhajók.

Az év utolsó hónapjára is tartogatnak meglepetéseket, december 8-án Mikulás gyerekhajót indítanak Balatonfüreden és Siófokon, amit adománygyűjtéssel is összekapcsolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában