Legyen boldog a karácsonyuk!

2019.12.14. 07:00

Hatalmasat javultak a vaszari Kelemen család lakhatási körülményei

Az egyetlen kívánságom az, hogy végre boldog legyen a karácsonyunk – árulta el nemrég Irénke, aki a Kelemen családot segítő hatalmas összefogásnak köszönhetően idén mosolyogva készülhet a szeretet ünnepére.

Polgár Tibor

A mindig vidám két kislány, Vanessza és Viki. Nagymamájuk mindent megtesz azért, hogy szerény lehetőségeihez mérten a lehető legtöbbet megadhassa nekik. Most olvasóink is segíthetnek a családnak Fotó: Polgár Tibor/Napló

Fotó: Polgár Tibor/Napló

Kelemen Tímea és az általa nagy szeretetben nevelt három gyermek sanyarú sorsát több részletben mutattuk be lapunkban, egyúttal idén nekik ajánlottuk a Napló hagyományos karácsonyi adománygyűjtését. A Kelemen család nehéz megpróbáltatásokon ment keresztül az elmúlt években, mígnem segítőkész embertársaiknak hála mostanra látható számukra a fény az alagút végén. A kálváriájuk mintegy hat évvel ezelőtt kezdődött azzal, hogy leégett a gecsei házuk nagy része. Később az édesanya egyedül maradt a legkisebb lányával, Irénnel. Habár a tetőt megpróbálták helyreállítani, a kirívóan alacsony komfortú, többek között fürdőszoba nélküli ingatlan életveszélyessé, lakhatatlanná vált, például a falazat több helyen szétnyílt, a tetőszerkezet megrogyott, a szakemberek szerint akár egy erősebb szélvihar összedöntheti az épületet. Időközben Tímea az árvaháztól megmentve magához vette két unokáját, Viktóriát és Vanesszát, azonban a menthetetlenül tönkrement gecsei házikó helyett sürgősen új otthont kellett keresniük.

Tímeáék gecsei háza a tűz után életveszélyessé, lakhatatlanná vált, például a falazat több helyen szétnyílt, a tetőszerkezet megrogyott Fotó: a család

Együtt érző, segítőkész helyiek és környékbeliek azonnal a szerencsétlen sorsú család mellé álltak, majd civil összefogással nekiláttak a megoldáskeresésnek. A közös gondolkodás hamar eredményre vezetett: Tímeáéknak találtak egy üresen álló, 55 négyzetméteres, külön fürdőszobával rendelkező, eladó vaszari házat, amit önzetlen szakemberek közreműködésével társadalmi munkában felújítottak, a tulajdonos pedig beleegyezett, hogy a családanya és a három gyermek még a 3,5 millió forintos vételár kifizetése előtt beköltözhessenek az ingatlanba november elején.

A Kelemen család Vaszaron egy szépen rendbe tett házikóban lelt új otthonra. Az ingatlan kifizetéséhez 1,5 millió forint hiányzik Fotó: a család

Mivel a korábban közhasznú munkásként dolgozó, illetve alkalmi munkákat vállaló Tímea önerőből képtelen lenne előteremteni az új otthonuk árát, gyűjtés indult számukra, melyhez nagyon sokan csatlakoztak. Jelenleg 1,5 millió forint hiányzik ahhoz, hogy a négyéves Vanessza, az ötesztendős Viki, valamint a 15 éves Irénke lakhatása végérvényesen megoldódjon a vaszari házikó kifizetésével. Az ingatlan a három gyermek javát szolgálja, az ő tulajdonuk lesz, és nem lehet eladni addig, amíg mindannyian nagykorúvá nem válnak – persze utána sem kötelező értékesíteni, a lányok felnőttként közösen dönthetnek majd a ház sorsáról. Ők nem tehetnek arról, hogy szerény körülmények közé születtek, nekik nem adatott meg a nyugalmat és biztonságot nyújtó otthon, ám széles körű társadalmi összefogással most korrigálható az, amit a sors elvett tőlük.

Aki tud és szeretne segíteni a Kelemen családnak az újrakezdésben, felajánlásait a Takarékbank Zrt. 50420685-10001916 számú számlájára juttathatja el. Név és közlemény: Kelemen Ház. A Napló karácsonyi adománygyűjtése december 16-ig tart.

Írásaink a témában:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában